Ringmeet 2011 - 5 t/m 8 augustus 2011

Zoals celicas.eu elk jaar een Nurburging meet organiseert
tijdens de periode van DTM was het ook dit jaar een top meeting! Eerder een onvergetelijke meeting. Want celicas.eu heeft officieel zijn handtekening op de Nurburgring mogen plaatsen. En wel in de Wehrseifen bocht! Er was een centerparcs huisje geregeld door Bas. Hier konden we met zijn 8-en overnachten. Bas, Martijn, Johny, Niels, Robert, Rick, Emre,Vanilla!

Dag 1:

Dit was een vrijdag, Rick en Martijn waren er al eerder in
de middag omdat ze graag foto’s wilden maken en alvast wat rondes wilden knallen! Helaas wegens omstandigheden pakte het anders uit. Er werden geen rondes gereden. Waarschijnlijk zoals vaker op de ring door ongelukken en opruimwerkzaamheden. Rond 21 uur kwamen ook John en Bas. En later op de avond kwamen Robert, Niels, Emre en Vanilla. De sfeer zat er meteen goed in! Een prima avond gehad op ons terrasje!

Dag 2:

Was een flinke regenachtige nacht dus de ochtend was nog erg
nat, vochtig en heel koud! Rond 8uur zich we richting de ring gegaan om eerst te kijken ov we nog DTM kaarten konden krijgen. Dit kon namelijk niet online meer. En ja hoor! Helemaal geen probleem!! Er waren zelfs nog weekendkaarten met paddock en pitlane bezoek beschikbaar! Hup de kaarten gekocht om het machtige geweld is van dichtbij te bekijken!

Daarna direct doorgereden naar de Nordschleife om snel te
gaan rijden want hoewel de ochtend droog zou blijven, de middag en avond zouden volgens de voorspellingen echt nat worden! We hebben wel lekker kunnen rijden maar het was op veel plekken duidelijk voelbaar dat het nog erg glad was. Voorzichtige rondes gemaakt dus. Helaas is het alsnog bij Rick fout gegaan. Hij wist gelukkig de auto nog net op tijd onder controle te krijgen maar kon niet meer voorkomen dat hij met zijn rechter voorscherm de vangrail Bergwerk raakte. Erg balen, maar we waren het er allemaal over eens dat hij zeer veel geluk heeft gehad om alleen een beetje plaatwerkschade te hebben. We hebben onderling Rick de tip gegeven om de schade te melden bij de staff gezien er toch een vangrail is geraakt. Hierdoor heeft Rick een semi-ringtaxi rit gehad! Hij moest namelijk aanwijzen waar de vangrail was geraakt. Ze vonden het verder goed omdat er geen schade aan de vangrail was.

Michel kwam ook nog met zijn pa langs. Hij heeft ook een aantal rondes gemaakt. We hebben ze niet heel veel gezien omdat we ook nog op het paddock hebben rondgelopen. Maar het was wel even gezellig!

Maar nu komt het allerbelangrijkste! Het is eindelijk
gebeurd! De nacht van zaterdag op zondag zijn we met 6 man naar de ring gereden! Equipment bestond uit: verf, kwasten, rollers, spuitbussen! Dankzij Martijn hebben we probleemloos de vangrail bij Wehrseifen kunnen vinden! Hier over de vangrail geklommen om nu eindelijk onze handtekening te zetten op onze geliefde ring!!!

Het was hilarisch!! Als een stel jonge pubers die voor het eerst kattekwaad gingen uithalen stonden we daar. Schrokken van ieder geluidje of auto die we hoorden. Het mooiste was nog toen we zeker wisten dat er van de andere kant een auto aan kwam. Met 6 man doken we achter de vangrail. En de pot verf (10L) die bleef vrolijk prominent midden op het wegdek staan!!

BAS: EMRE!!!! HAAL DIE POT WEG DAAR!!!

EMRE: KAN NIET MEER!!!! IS TE LAAAT!!!

BAS: NEEEE!! IS NIET TE LAAT!!! PAK VERDOMME DIE POT!!!

Later bleek het gewoon een auto te zijn geweest op de
openbare weg.

Dus ja, het niveau van die nacht……

Maar we hebben het wel geflikt!! Ons logo staat nu super
groot in zicht langs de vangrail! Het is het eerste dat je ziet als je de bocht aan ziet komen.

Ook Emre heeft de door zijn geld gefinancierde vangrail
voorzien van een persoonlijke handtekening! Er staat nu in het rood EMRE’S POINT! Vervolgens zijn we doorgereden naar wat we inmiddels “Rick’s Corner” noemen zodat hij zijn zilvermetalic lak op de vangrail kon overspuiten naar rood. Hier heeft Rick zijn initialen gespoten!

Dag 3:

Ondanks de nachtelijke activiteiten toch vroeg opgestaan.
Zon wisselde af met donkere wolken maar het bleef de hele dag droog. Nu kon er dus echt weer ouderwets geknald worden op de ring! Want het was echt heerlijk weer! Om 12:00 uur zijn we naar het paddock gegaan en hebben de pitlane bezocht waar de laatste aanpassingen werden gedaan aan de DTM wagens. Echt prachtig om dat magische geweld allemaal van dichtbij te zien. De race was wel minder sensationeel maar toch mooi om het allemaal mee te maken. We hadden na 2 rondes al pijn aan onze oren dus hebben we maar van zakdoekjes oordopjes gemaakt om de schade te beperken. Wat een machtig geluid komt er uit de wagens! Voorderest verliep de race rustig, er vloog niemand uit de bocht en hele sensationele inhaalmanoeuvres hebben we helaas ook niet kunnen waarnemen.

Na de race zijn Bjorn en Marco ook bij het groepje aangesloten en hebben nog wat rondes gemaakt om vervolgens mij z`n allen te eten en naar het huisje te gaan. Daar bleven we niet zo heel lang want nog voor middernacht stonden we dit keer met 8 man sterk bewapend met de verf in de lange bocht voor Dottinger Hohe om reclame te maken van Carphotos.nl en Rideround.nl. Maar als klap op de vuurpijl was Rick op de grond gaan liggen en hebben we zijn silhouet geschilderd zoals ze bij de politie doen als er een lijk was gevonden. Alleen dit keer zeer bespottelijk en grappig! Het leek net een kunstwerk van Picasso. Dat zag er dus wel erg grappig uit geschilderd op het wegdek van de ring. Verder hebben we als kleuters onze dromen waargemaakt. Liggen op de ring, rollen over de ring, rennen over de ring……

Het niveau was weer drastisch laag, maar hilarisch!

Dag 4:

Bij daglicht even gaan kijken naar onze kunstwerken! Met
name onze reclame was echt GROOT! Grote kans dat het erop blijft liggen, gezien het buiten de racelijnen valt. Ziet er erg stoer uit om naar je kunstwerk te kijken terwijl er racewagens over de ring knallen. De baan was namelijk afgehuurd. Top!!

Na de middag lekker met zijn allen richting huis vertrokken,
een onvergetelijke ringmeet 2011!

 

Dyno banken @ verhoeven tuning: 29-10-11

Op 29-10-11 was er een georganiseerd dyno run dag bij Verhoeven Tuning. Er hadden zich 15 auto’s ingeschreven. Dus een serieuze
opkomst!

Uiteraard waren er merendeels celica’s aanwezig. Maar er
waren ook andere type auto’s aanwezig waaronder: IS200, Civic, Supra, Impreza GT, Corolla en een Carina. Geweldig om dat geweld op de bank te zien natuurlijk.

Iedereen had bepaalde verwachten, sommigen werden verrast
doordat het resultaat boven verwachting was. Maar anderen weer omdat het erg tegenviel. Al met al geen gekkigheid meegemaakt. Enkel dat de koelslang van de Impreza GT een scheur had. Dit is gelukkig snel gerepareerd.

Tevens hebben we ook de resultaten kunnen zien wat een 2zz
inlaatspruitstuk doet op een 1zz motorblok. Serieuze toename in koppel en pk. Erg leuk om de resultaten te mogen zien!

Als klap op de vuurpijl hebben we kunnen bewijzen dat het
chippen op een N/A motor niet werkt. Integendeel, je krijgt zelfs minder koppel en vermogen erdoor! Biaxident had een 1zz celica met een chip dat aangesloten was op de luchtmassameter. De bedoeling van zo’n chip was dat de sensor zodanig werd misleid dat er meer brandstof gepompt zou worden wat zou resulteren op meer vermogen. Nou we hebben het gemerkt! 0,9 pk meer met de run zonder chip en
een toename van 7Nm aan koppel. Dit is natuurlijk absurd. Fijn, na dit bewezen te hebben was het alweer de laatste run.

Een geslaagde dag dus! Het was ook super georganiseerd door
Verhoeven Tuning. Volop koffie, koekjes en boordjes. Top geregeld!